Se nyheter i nettgalleriet

Vi har et stort utvalg grafikk av Pushwagner og kan skaffe litt av hvert. Er du interessert er det bare å ta kontakt på epost:

post@guldenkunstverk.com eller ring oss på tlf 32 23 62 80 evt mobil 934 02 977

Pushwagner er blitt 75 år, en norsk kunstner som ingen annen. Hans historie er sterk, fascinerende og meget spesiell. Han har gjennom sin lange karriere hatt et uttrykk som handler om mennesket i det store systemet. Vi er stort sett alle like. Vi står opp om morgen, vi går på jobb, vi kommer hjem, spiser middag, ser på TV, legger oss, og begynner på nytt neste dag.

Hans status som norsk billedkunstner har alltid vært høy, til tross for at han har levd et tilbaketrukket liv. Pushwagners norske debut fant sted i Henie Onstad Kunstsenter i 1980 der han viste et av hovedverkene sine, "En dag i familien manns liv".

Hans status som norsk superkjendis er etterhvert blitt allmenn kjent, men henger sammen med en kunstnerkarriere som brøt fullstendig sammen, for deretter å reise seg på bemerkelsesverdig vis. En slags død som fikk nytt liv. Og hvilket liv har Terje Brofos som han egentlig heter fått. Alt han foretar seg blir mottatt med voldsom begeistring og salg av kunst har ingen ende. I utenlands media blir han omtalt som Norges nye Edvard Munch.

Uansett, er Hariton Pushwagner en kunstner som man ikke kan være likegyldig til. Han er en fargerik kunstner i en svart hvit ramme. Hans kunst kan tolkes på mange plan, og de nyeste bildene vitner om en kunstner som har levd høyt og lavt, og en som har mye å fortelle.

Pushwagner er ikke lett å få tak i, bokstavelig talt. Han har stilt ut to ganger i Galleriet på Gulden Kunstverk. I november 2010 kom Pushwagner til sin utstillingsåpning i en 1973 Cadillac Eldorado. I august 2014 kom han med en motorsykkel kortesje, ridende på markedets største Harley Davidsen.