Se kunst til salgs i nettgalleriet

Brian Albers er født 1939 i Australia oger utdannet ved Swinbourne College of Art , Melbourne 1956-60. Albers har vært bosatt i Norge siden 1965, og har siden den gang vært aktiv på den norske kunstscenen, både som maler og grafiker.  Han har hatt en rekke utstillinger over hele landet, og er innkjøpt av blant andre Nasjonalgalleriet, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Asker Kommunes Kunstsamlinger og Nasjonalmuseet Silesiia i Polen. 

Brian Albers jobber med silketrykk i serier som stadig tilføres nye motiver, enten tematikken kretser rundt strandliv eller gamle jazzlegender. Bildene er basert på fotografier som kunstneren har bearbeidet og overført til papir via silketrykk. Alle bildene blir trykket for hånd i verkstedet hans på Slemmestad.  

Hans første serie, kalt Beach Days, presenterer forførende bruddstykker fra australsk strandidyll på 1960- og 70-tallet. Betagende sommerklisjeer med retropreg fra datidens bademoter. Beach Days har sin opprinnelse fra 70-tallet, men Albers lager fortsatt nye motiver til serien,  som har blitt vist i ulike kombinasjoner.

Serien Jazz Prints springer ut fra Brian Albers brennende interesse for jazzmusikken og er laget til ære for sjangeren. Bildene er fremstilt med utgangspunkt i gamle fotografier av jazz-legender som Miles Davis, Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Django Reinhardt. I likhet med Beach Days, arbeider han kontinuerlig med denne serien og tilfører nye motiver. Han bearbeider fotografiene og tilføyer nye fragmenter,slik at silketrykkene får et egenartet og lekent uttrykk. I Jazz Prints har han også hentet flere elementer fra Pop Art sjangeren.

Brian Albers arbeider også med delvis abstrakte, landskapsorienterte silketrykk som er mer beslektet med billedspråket i maleriene hans.