30 år i 2015

Gulden Kunstverk er historien om et lite småbruk fra 1860, idyllisk beliggende ved Drammenselva, som har utviklet seg til å bli en betydelig kunstinstitusjon i det 21. århundre. Grunderparet Walter N. Welo og Bibbi Lund har hatt en visjon om å omskape denne gamle eiendommen med de enkle tidstypiske bygningene til et moderne, dynamisk kunstgalleri, med høy kunstnerisk kvalitet. Utbyggingen har pågått kontinuerlig, sakte men sikkert siden 1980. Gulden Kunstverk fremstår i dag som en solid familiebedrift i distrikts Norge, uten offentlig tilskudd. 

Det hele begynte i 1980 da Bibbi Lund og Walter Welo flyttet til eiendommen som hadde vært i Bibbis slekt siden 1880. Eiendom trengte stell og en oppgradering. Mulighetene stod i kø. 

Samtlige bygninger på eiendommen ble enten restaurert eller satt opp fra 1980 til 2000, men det største prosjektet er unektelig det nye galleriet som ble påbegynt i 2003 og ferdigstilt august 2006. Det ble et formidabelt løft på alle vis, men vi kom i mål med helsa og vettet i behold. Og økonomien holdt . . utrolig nok. Her er et knippe bilder fra byggeperioden.


 

Alt er mulig! 26. august kunne miljøvernminister Helen Bjørnøy foreta den offiselle åpning av Galleriet og Arne Nøsts separatutstilling.

 
 
Fra venstre: Jens Welo, Erik Welo, Arne Nøst, Andreas og Marte Devlin, Bibbi Lund, Larry Welo, Walter Welo og Helen Bjørnøy

Fra venstre: Jens Welo, Erik Welo, Arne Nøst, Andreas og Marte Devlin, Bibbi Lund, Larry Welo, Walter Welo og Helen Bjørnøy