Eva Solheim født 1958 i Kristiansand er en maler som har hatt en stor og imponerende utvikling. Landskapsmaleri til Eva Solheim lever. Det puster og braker og modellerer. Mektige fjellsider og evige hav. En visuell føling med naturens kraft.
Hennes figurative landskaper trekker tydelige paralleller til Inger Sitters abstrakte maleri og viser håndverk av ypperste klasse. Eva Solheim er en maler som på mesterlig vis fanger inn det umiddelbare ved landskapets skiftende stemninger. Hun arbeider oftest med kvadratiske format og olje på lerret. Bildene bygges opp med tynne lasurlignende strøk, noe som løser opp ellers tunge flater, og skaper bevegelse og lys.Underliggende farger hentes opp med skraping i overflaten, med et resultat som blir nesten grafisk. 

Bildene er inspirert av naturopplevelser på høyfjellet og ved havet. Inntrykkene blir lagret i minnet og bearbeidet/ levendegjort i atelieret. I tillegg til palettkniv har hun i det siste benyttet seg av lange pensler. Penslene tilfører en litt famlende spontan strek, som gir andre levende effekter til bildene.